program image

Program Astra Film Festival

Cea de-a 30 -a ediție a Astra Film Festival se desfășoară între 15 și 22 octombrie 2023.

Devenit o referință la nivel internațional, festivalul reprezintă un eveniment cultural de excepție, fiind un  membru al familiei festivalurilor europene (EFFE), cu o reputație solidă, construită pe baza originalității și valorii ridicate a programelor sale. De trei decenii, Sibiul este punctul convergent al cinematografiei europene și mondiale, atrăgând sute de profesioniști din industria cinematografică și mii de pasionați ai artei filmului de non-ficțiune.

Ca în fiecare an, Astra Film are un program cu producții incitante de cinema de non-ficțiune din toată lumea, care concurează pentru premiile festivalului sau care fac parte din programe speciale, toate cu teme racordate la realități ale prezentului. Elevii de toate vârstele, însoțiți de profesorii lor, sunt așteptați la Astra Film Junior, programul de educație prin film documentar, cel mai mare din România, care înregistrează an de an cifre impresionante de participanți. Iar ceea ce îl transformă cu adevărat într-un festival unic este prezența la Sibiu a cinematografului viitorului. Cu un program de filme proiectate în format full-dome, seria de proiecții imersive vă așteaptă în cadrul Astra Film New Media. Iar în completarea programului, vă propunem o serie de evenimente și programe speciale: expoziții, concerte, ateliere și masterclass-uri.

Pe parcursul săptămânii festivalului sunt programate sute de evenimente: proiecții însoțite de discuții cu regizorii și, în unele cazuri, cu personajele din filme, întâlniri cu nume importante din cinematografie, programe speciale pentru cineaști, networking internațional, lansări, premiere naționale și mondiale. În seara de sâmbătă, 21 octombrie, este programată Gala de decernare a premiilor, care reunește toate personalitățile prezente la Festival într-un spectacol vizual original, în ambianța de excepție a Sălii Thalia din Sibiu.

evenimente